1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Megkapják az új kukát a lakiteleki háztartások

2015. január elsejétől kötelező lesz a településeken a szelektív hulladékgyűjtés. A háztartásokban keletkezett hulladékokat két kukába kell majd elhelyezni.

 

Sokak számára érthetetlen az, hogy miért csak két hulladékgyűjtőben kell majd elhelyezni január elsejétől a hulladékokat, amelyek a háztartásokban keletkeztek. Eddig ugyanis azokon a településeken, ahol voltak hulladéklerakó szigetek, külön kezelték a papírt, üveget, műanyagot. A törvény szerint az elkövetkezendő évtől az egyik kukába száraz, a másikba nedves hulladékot kell majd beletenni.

Lakiteleken a hulladékgyűjtő edények kiszállítását a Laki-Gazda Kft. munkatársai végzik. Ma, november 8-án szombaton kezdtek hozzá, három traktorral és vasárnap estére szeretnék befejezni. Az ingatlantulajdonosok megkapják a két kukát, amelyen rajta van a száraz és a nedves felirat, valamint egy szám. Aláírásukkal kell igazolni, hogy valóban megkapták a 80 literes kerekekkel ellátott edényzeteket. Összesen négyezer kukát helyeznek ki a házakhoz. Akiket nem találnak otthon, azok november 10-én hétfőn, 11-én kedden és 12-én szerdán a kft. telephelyén (Lakitelek, Széchenyi krt. 48 szám alatt) átvehetik. Aki saját maga nem tudja elvinni, az meghatalmazás ellenében megbízhat valakit vele.