1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Kazánházban lángra kapott a tűzifa

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Szerdán reggel Gara, Kossuth Lajos utcában egy munkagép elszakított egy gázvezetéket. A bajai hivatásos tűzoltók egy darab vízsugárral biztosították a helyszínt, amíg a gázszolgáltató szakemberei megszüntették a gázömlést. Műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt érvényben az érintett útszakaszon. Személyi sérülés nem történt.

Kecelen, a Meggyfa utcában lángra kapott a tűzifa egy tizenöt négyzetméteres kazánházban csütörtökön hajnalban. A keceli önkormányzati tűzoltók három darab vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjed tovább a kazánházból. Személyi sérülés nem történt.

Két személyautó összeütközött a Kiskunmajsát Kiskunhalassal összekötő 5402-es számú út 43-as kilométerénél, a harkakötönyi leágazásnál. Az ütközés következében az egyik jármű az oldalára borult, egy ember megsérült, őt a mentők ellátták. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a gépjárműveket áramtalanították.

A szerdai napon összesen három esetben kérték Bács-Kiskun megyei tűzoltóinak segítségét lakásba történő behatoláshoz. Mindegyik esetben károkozás nélkül jutottak be a tűzoltók, majd a helyszínt a rendőrségnek, a bent tartózkodó személyeket a mentőknek átadták.