1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Tisztújítás az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesületnél

Alakuló üléssel kezdte meg ötödik ciklusát az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület. Az összejövetelt Kecskeméten tartották.

 
 

Az egyesület elnökségének tagjait négy év időtartamra egyhangúlag szavazta meg a taggyűlés. Az elnöki tisztséget Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere tölti be. A következő időszak elnökhelyettesei Basky Andrást, Lajosmizse, Dr. Kelemen Márk Kerekegyháza, valamint Tóth János Tiszakécske polgármestere lett.

 

Az elnökségi tisztújítást követően a Felügyelő Bizottság elnökének Dr. Lóczi Boglárka, Orgovány, tagjainak Balogh Károly, Helvécia, illetve Kovács Imre, Kunszállás polgármesterét választották. A Felügyelő Bizottság leköszönő tagjainak – Szabó Mihály elnök Jakabszállás előző polgármesterének, Dr. Kelemen Márk Kerekegyháza, Szabó Gellért Szentkirály polgármesterének – munkáját az egyesület elnöke megköszönte, és kifejtette, hogy számít további konstruktív munkájukra.

Az ülésen Szemereyné Pataki Klaudia hangsúlyozta, fontosnak tartja a civil szféra megerősödését, és azok önkormányzatokkal való kölcsönös együttműködését. Az összehangolt munkára különösen figyelmet kell fordítani a 2014-2020 közötti időszak európai uniós pályázatainak előkészítése és azok sikeres lehívása érdekében.