1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Tűz volt egy lakiteleki házban

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Csütörtökön reggel Lakitelek, Kis János utcában egy családi ház kazánja mellett elhelyezett tárgyak és a szekrény égett tíz négyzetméteren. A tiszakécskei önkormányzati és kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók az áramtalanítást követően a vezetékes gázt elzárták, majd a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. A tűzoltók az épületet átvizsgálták.

Petőfiszállás, Kossuth Lajos utcában egy tároló helyiségben meggyulladt a felaprított tűzifa három négyzetméteren, csütörtökön délután. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tüzet egy darab vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. Személyi sérülés nem történt.

Kiskunhalas külterületén egy nyolc négyzetméter alapterületű lakhatás céljára szolgáló épület teljes terjedelmében égett csütörtökön, kora este. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Fülöpjakab külterületén, csütörtökön este egy tehergépjármű kanyarodás közben felborult és egy az út melletti ingatlan kerítésébe belecsúszott, közel tizenkét méter hosszan átszakította annak lábazatát. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tehergépjárművet áramtalanították és a kifolyt kis mennyiségű motorolajt homokkal felitatták. A beavatkozás és a helyszínelés ideje alatt teljes, majd félpályás útzár volt érvényben, melyet a rendőrség biztosított.