1. 2024.04.23. kedd, Béla
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Jótékonysági Mikulás bál

Már hagyományosnak mondható, hogy a tiszaalpári Tündérrózsa Óvoda és a szülői munkaközössége megszervezi a Mikulás bált. Ezúttal a művelődési ház nagy terme adott otthont a jótékonysági rendezvénynek.

 

A szervezők batyus bált hirdettek, ami azt jelentette, hogy ételről ugyan nem, italról azonban mindenkinek, vagy legalább is a társaságában lévők közül valakiknek kellett gondoskodni. Ettől függetlenül a bejáratnál mindenkit megkínáltak egy kis aperitiffel, és mikor megitta, akkor mehetett be az asztalához. A kosarakban különféle rövid italokat, borokat, söröket, üdítőket hoztak a bálozók.

A megjelenteket Kiss Mária intézményvezető és Zsótér Andrea a szülői unkaközösség elnöke köszöntötte. Mint elmondták a rendezvény a szülők közösségének, az óvoda dolgozóinak, valamint a támogatók közös összefogásából valósult meg. Mindezt önzetlenül tették az óvodás gyermekekért. A rendezvény teljes bevétele ugyanis jótékonysági célokat szolgál. A nap legfontosabb üzenetének az összefogást, az adakozást, a nem csak másoknak szóló jó cselekedetet, hanem a szívből jövő őszinte örömszerzést tartották. Természetesen a jókedv, a játék és a szórakozás is fontos szerepet játszott. Ennek egyik alapvető pontja volt az óvónők által előadott krampuszok tánca. Az előadásukat nagy tapssal köszönték meg a bálozók. Mivel gyerekek is voltak a teremben, az ő szórakoztatásukról is gondoskodtak a szervezők. Aracs Eszter bábművész produkcióját nézhették meg, ami után természetesen megérkezett a Mikulás is, és ajándékot adott a gyerekeknek. Közös fotót is lehetett készíteni a társaságában, amivel többen is éltek. A töltött káposzta vacsorát a Tiszatáj Vendéglő készítette, az est folyamán azonban palacsintát is lehetett vásárolni. A bálon a zenét a Tuti Band szolgáltatta.