1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Az első lakossági fórum a választások óta

Szűknek bizonyult a művelődési ház előtere, mert sokan érkeztek a lakiteleki falufórumra, amit Zobokiné Kiss Anita polgármester hívott össze. Éppen ezért arra kérték a jelenlévőket, hogy menjenek át a nagyterembe.

 

Talán kétszázötvenen is lehettek – és ilyenre évek óta nem volt példa – akik végig hallgatták Zobokiné Kiss Anita beszámolóját. A település újonnan megválasztott polgármestere az október 12-i önkormányzati választások óta először tartott lakossági fórumot. Mintegy fél órás beszédében tájékoztatta a jelenlévőket az eddig elvégzett munkájáról, a hivatalban történt személyi változásokról. Kitért néhány olyan kérdésre is, amelyek pletyka szinte keringenek a településen. Beszédében hangsúlyozta, hogy továbbra is a konszenzus híve, és azt szeretné, ha a képviselő-testületben összhang lenne. A községben ugyanis a négy ellenzéki képviselőt csak úgy emlegetik, hogy a „négyek”. Beszéde után az első kérdést éppen nekik tette fel. Akkor még csak Madari Andor alpolgármester és Dombi Sándor volt jelen közülük a teremben, Olajos István még nem érkezett meg Belicza András, pedig kórházi kezelése miatt nem tudott jelen lenni. A képviselőktől az kérdezte, igaz-e az, hogy meg akarják buktatni a polgármestert? A faluban ugyanis ez a hír járja. A kérdésre Dombi Sándor azt válaszolta, hogy nincs ilyen szándékuk.

Ezt követően Madari Róbert azt kérte a jelenlévő képviselőktől, köztük saját öccsétől is, hogy üljenek fel a színpadra a polgármester mellé. Ott ugyanis a jegyző és a jegyzőkönyvvezető mellett csak Szentirmay Tamás képviselő ült. Bende László és Olajos István képviselő akkor még nem érkezett meg. Ezt a kérést később többen is szorgalmaztak, aminek következtében Dombi Sándor felment a színpadra, Madari Andor alpolgármester azonban nem. Varga Róbert azt kérdezte, hogy lesz-e konszenzus a képviselők között az elkövetkezendő időben? Papp Kálmán pedig azt kérte, hogy hagyják dolgozni a képviselőket, de ha valaki nem tud együtt dolgozni a polgármesterrel, az mondjon le képviselői mandátumáról. A fórumon jelen volt Felföldi Zoltán, akihez több kérdést is intéztek. A volt polgármester elmondta elérhetőségét: lakcímét, telefon számát, e-mail címét, amit, a „gyengébbek kedvéért” (idézett tőle) még betűzött is, és ha valakinek kérdése van felé, akkor menjen el hozzá, és akkor megbeszélik, akár egy fröccs mellett is. Zobokiné Kiss Anita azt ígérte, továbbra is azon lesz, hogy a képviselő-testület munkáját az egység jellemezze.