1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Négyszáz méter hosszan égett a szemét

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Tűzesethez riasztották a kecskeméti, a kiskunfélegyházi és a dabasi hivatásos tűzoltókat hétfőn hajnalban. Kecskemét Kisfáiban lévő hulladéklerakónál egy öt méter magas tömörítés alatt álló szeméthalmaz egyik oldala négyszáz méter hosszan, foltokban égett, izzott. A lángokat a tűzoltók három vízsugárral fékezték meg. Huszonegy tűzoltó dolgozott a helyszínen, akik munkáját erőgépek segítették. Az oltási munkálatokat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Hétfőn hajnalban Madarason, a Bajai utcában egy lakóépület húsz négyzetméteres szobájában a stukatúr mennyezet gerendázata 5-6 négyzetméteren égett. A bajai hivatásos és a bácsalmási önkormányzati tűzoltók a tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Hétfőn délelőtt Kiskőrös és Erdőtelek között egy személygépjármű felborult. A balesetben egy ember megsérült. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Kiskunhalason, a Kassa utcában egy százhúsz négyzetméteres lakóépületben kanapé és egy zongora égett, hétfőn délután. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzvizsgálati helyszíni szemlét végzett.

Hétfőn este Kiskunhalas közelében egy személygépjármű félig árokba csúszott. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a forgalmat akadályozó járművet vontatókötéllel kimentették. Személyi sérülés nem történt.