1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Fellobbant a rózsaszín gyertya lángja

Advent harmadik vasárnapján 17 órakor ismét a betlehemi jászol köré gyűlt Nyárlőrinc lakossága. Az óvónők karácsonyi énekekkel nyitották meg az alkalmat. Ágoston atya pedig beszédében Keresztelő Szent János útkészítő munkáját említette.

 

„S ő bejárta a Jordán egész környékét, hirdette a bűnbánat keresztségét a bűnök bocsánatára, ahogy meg van írva Izajás próféta beszédeinek könyvében: A pusztába kiáltónak a szava: Készítsétek az Úr útját, egyengessétek ösvényeit! A völgyeket töltsétek fel, a hegyeket, halmokat hordjátok el, ami görbe, legyen egyenessé, a göröngyös változzék sima úttá, és minden test meglátja az Isten üdvösségét.”

Amint Keresztelő János a megérkező Messiásra irányította az emberek figyelmét, úgy most körülöttünk a lehullott levelek, az elcsendesedett természet, a város ünnepi fényei, az előkészületek lázas sürgés-forgása, mind a megszülető Messiásra figyelmeztetnek bennünket. Csendesítsük és üresítsük meg tehát szívünket, hogy ott benn is megszülethessen Jézus. Advent harmadik vasárnapján a bűnbánat gyertyájának lángját gyújtjuk, és mindenki, aki még nem tette, aki még nem tehette eddig, van még hátra egy kevés idő, csendesedjék el és üresítse meg szívét az Úr érkezése előtt – mondta Ágoston atya.

Palotás Endre és Takács András a kecskeméti Barátok Együttes tagjai karácsonyi dalok éneklésével és zenéjükkel színesítették és tették ünnepélyessé a hangulatot. Advent harmadik vasárnapját a helybensült gesztenye varázsolta még emlékezetesebbé, melynek finom illata mindvégig körbelengte a jelenlévőket.