1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Bohózattal avatták fel a színháztermet

A napokban adták át Lakiteleken a felújított művelődési ház színháztermét. Megújult a nézőtér, a színpad és új korszerű fénytechnikát is beépítettek.

 

Mivel az önkormányzat nem tudott pályázni, a kiírási feltételek nem tették lehetővé, a Faluszépítő Egyesületet kérte meg arra, hogy nyújtson be pályázatot, a művelődési ház belső részeinek felújítására. Sikerült is 14,6 millió forint támogatást kapni, amiből néhány hónap alatt befejeződött a beruházás. Az összegből a művelődési ház színháztermének nézőtéri elöregedett széksorait újították fel, új kárpitot kapott, és szőnyeg borítja az egész termet. A színpad a funkció nélküli zenekari árok lefedésével bővült. Korábban, főleg táncos produkciók idején porzott, most azonban balettszőnyeg fedi, így nem kell a nézőknek beszívniuk a port. A színpad padlójában lévő rések, kisebb egyenetlenségek átfedésére szolgáló, sima, de nem csúszós felületű szőnyeg, biztonságot nyújt a táncosoknak. Új hangfalakat és korszerű fénytechnikát is felszereltek, ami fontos egy modern színházi előadáshoz.

Az átadás napján a helyi színjátszó kőr tagjai, humoros darabokat mutattak be. Az amatőr színjátszók, szinte minden évben előadnak valamilyen darabot. Eddig komolyabb művekkel próbálkoztak, most azonban a humort, a kabarét választották. Először Kellér Dezső: Ha én egyszer kinyitom a számat című bohózatát adták elő. Ezt követően pedig a 130 éve született Gärtner Sándor művész nevén Gerő Jenő vagy Szőke Szakáll művét, a Vonósnégyest. A két előadás közötti szünetben a 11 éves Dobecz Andor szórakoztatta a nézőket Besenyő Pista bácsi szerepében. A szereplők hatalmas sikert arattak, profi módon játszottak, a közönség pedig hosszú ideig tartó tapssal jutalmazta őket. Az előadások után a darabok rendezője és egyik szereplője, Belicza András arra kérte a nézőket, hogy menjenek fel a színpadra, nézzék meg a díszletet, beszélgessenek a szereplőkkel.