1. 2024.03.19. kedd, József
  2. |
  3. 7 °C
  4. |

Sófalat kaptak az óvodások

Mind a három csoportszobába sófalat állítottak a nyárlőrinci óvodásoknak. A kezdeményezés a szülői munkaközösség és az intézmény együttműködésében valósult meg.

 
 

Mind össze néhány napja működik, de máris érzik jó hatását a sófalnak a nyárlőrinci óvodások. Az egészség receptje program keretében, mind a három csoportszobának elkészült a saját sófala. Ezzel sokat tettek a gyermekek egészségének megóvásáért, a légúti betegségek megelőzéséért, illetve egyes betegségek gyorsabb gyógyulásáért.

 
 

A sófal mellett a gyerekek aktív időtöltés közben élvezhetik a sóterápia pozitív hatásait – mondta Almási Barbara sza-kóvodavezető. A sórészecskék ugyanis a légtérbe jutva kifejtik fertőtlenítő hatásukat, elpusztítják a vírusokat, baktériumokat, gombákat, valamint a szervezet védekező, öngyógyító funkcióit stimulálják. A sós levegő belégzésével tisztulnak a gyerekek légutai, így a szervezetből eltűnnek a fertőző gócok. A sóterápia alkalmazásával nő a szervezet általános fizikai és biokémiai állapota is, melynek hatására javul a keringés, erősödik az immunrendszer. A sófal klímája serkenti a légzőszervek aktivitását és a hörgők öntisztulását is, mely által csökken a nyálkahártya gyulladása. Közvetlen a sófal előtt mesekönyveket szoktak nézegetni a gyerekek. Köszönjük a szülői munkaközösségnek, hogy lehetőséget biztosítottak arra, hogy mind a három csoportszobánkban megvalósult a sófal.

 
 

A sófal parajdi kősóból készült, himalájai sótégla prizmákkal. A kősóra jellemző, hogy a nátrium-kloridon kívül nagyon sok értékes ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. A sótömbök felületéről a sórészecskék könnyen a légtérbe, illetve onnan a légutakba jutnak. Ezt a folyamatot segíti elő a sófalba épített ventilációs rendszer mely levegőt áramoltat át a sótömbök felületén. Így száraz sóterápia valósul meg.