1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Elkapták az alpári tolvajt

December 15-én este a tiszaalpári fogorvosi rendelő előtt hagyta lezáratlanul elektromos kerékpárját, egy a polgármesteri hivatalban dolgozó nő. Nem sokáig volt bent, de ez alatt az idő alatt elvitték a kerékpárját.

Visszatérve a hivatalba felhívta a kiskunfélegyházi rendőrkapitányságot, ahol bejelentést tett. Közben felmerült annak a lehetősége, hogy meg kellene nézni a térfigyelő kamerát, ami azt a szakaszt is ellenőrzi. A kamera „látta „ is a tettest, felvételt készített róla, bár kapucni volt a tolvaj fején. A körzeti megbízottak közreműködésével másnap sikerült elfogni B. Pétert, aki éppen az elektromos kerékpárt tolta, és túl akart rajta adni. Szerencsére a rendőrök időben elkapták, a már több alkalommal is hasonló bűncselekményeket elkövető férfit. A rendőrök lefoglalták a kerékpárt, majd visszaadták gazdájának.

B. Pétert lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását, melyet a Kecskeméti Járásbíróság december 19-én elrendelt.