1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Mégis kapnak jutalmat az önkormányzati dolgozók

A legutóbbi testületi ülésén a lakiteleki önkormányzat úgy döntött, hogy jutalomban részesíti az önkormányzat intézményeinél dolgozókat, amennyiben erre meg lesz a megfelelő fedezet.

Bruttó negyvenezer forint járt volna minden dolgozónak. Később az önkormányzat honlapján Zobokiné Kiss Anita polgármester arról adott tájékoztatást, hogy a jutalom kifizetésének feltétele a szükséges összeg pénzforgalmi számlán való tényleges rendelkezésre állása. A képviselő-testület az eredeti előterjesztést módosította, mellyel a kifizethető keretösszeget megnövelte. Az emelt összeg kifizetése veszélyeztette volna az önkormányzat likviditását, ezért a határozatokban szereplő jutalom kifizetése nem lett volna lehetséges, így nem kaptak volna pénzt az intézmények dolgozói.

A polgármester asszony közbenjárására a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezet és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Helyettes Államtitkárságától érkezett levél, melyben a támogatás folyósításáról értesítik az önkormányzatot. Az iskola energetika projekt második elszámolásából a közreműködő szervezet általi jóváhagyást követően a támogatás egy részét még idén megkapja Lakitelek. Ebből 17.5 millió forint az önkormányzaté, 31 millió forint pedig a kivitelezőé lesz. Így lehetőség nyílik arra, hogy az önkormányzati dolgozók megkapják jutalmukat, a két ünnep között.