1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Karácsonyt ünnepeltek a tiszaalpári iskolások

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is a tornateremben tartotta a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola a karácsonyi ünnepséget. Nem csak a gyerekek, de a szülők is ott voltak, hogy részesei legyenek a műsornak.

 

Győri Istvánné intézményvezető köszöntötte a jelenlévőket. Amint azt elmondta, karácsony a kereszténység legfontosabb ünnepe, amelyben Jézus születésére emlékezünk. Karácsonyra mindenki lelkileg is igyekszik felkészülni. Ahogy sorra gyulladnak meg az adventi koszorún a gyertyák, úgy az emberek szívében is megnő a vágyakozás a szeretet megízlelésére. Jó lenne, ha egész évben lehetne érezni az ünnep melegét, megtartóerejét, mondta az igazgató asszony.

Köszönetet mondott mindazoknak, akik egész évben segítették az intézmény munkáját. Azt kívánta mindenkinek, hogy a szeretet, a velejáró békesség tegye széppé az ünnepeket. Mindenki lelje meg örömét szeretteiben és embertársaiban, hogy a karácsonyt és az új esztendőt, új szívvel és új erővel tudják megkezdeni. Legyen békesség a lelkekben, szeretet a szívekben – mondta Győri Istvánné.

Ezt követően az intézmény tanulóinak műsorát láthatták az ünnepség résztvevői. Először a citerások és az iskola kórusa mutatkozott be, majd az alsó tagozatosok műsorát láthatták a jelenlévők. Eddig még nem tapasztalt módon az intézmény három tanulója angol nyelven is köszöntötte a karácsonyt. Nem maradt el szóló ének, versmondás sem, és a felső tagozatos diákok is bemutatták műsorukat. Ezt követően újabb alsó tagozatos osztályok léptek a közönség elé. Az ünnepség végén dr. Vancsura István polgármester köszönte meg mindenkinek az egész évi munkáját, és az osztályok képviselőinek ajándékokat adott át.