1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Elismerések a nyárlőrinci falukarácsonyon

Ezúttal is megtelt a nyárlőrinci általános iskola tornaterme a falukarácsony alkalmával. A bejáratnál meleg teával, forralt borral, mákos és diós bejglivel, valamint mézeskaláccsal fogadták az érkezőket.

 

Három gyertya már égett az adventi koszorún, a negyediket Ágoston atya gyújtotta meg, aki a karácsonyról, Jézus születéséről beszélt. Ezt követően Pénzváltó István állt a mikrofon elé, aki polgármesterként első alkalommal köszöntötte a jelenlévőket. A lélekjóság legnagyobb ünnepének nevezte a karácsonyt. Sporthasonlatként mondta, nem biztos, hogy az lesz a legjobb, aki a legdrágább szerelésben indult, hanem leginkább az, aki egész évben rendszeresen edzett. Reményét fejezte ki, hogy sok olyan ember van, aki egész évben rendszeresen edzett, és nem az számít, hogy mekkora ajándékot tett a fa alá, hanem a szeretet, amit egész évben árasztott. Pénzváltó István oklevéllel ismerte el azoknak a munkáját, akik egész évben sokat tettek a településért. Húsz ajándékot adott át, az arra érdemeseknek.

A műsorban először az óvodásokat láthatták a jelenlévők, akik karácsonyi játékfűzért mutattak be. Felkészítőjük Romhányi Olga óvónő volt. Őket követte Szekeres Ágnes tánccsoportja, akik Ez az otthonunk című koreográfiával léptek a színpadra. A Brill-Art Stúdió legifjabb táncosai keringőt táncoltak, majd Szőke János és Hollósi Barbara A sors koreográfiát mutatta be.

Minden évben, a falukarácsony alakalmával adják át a Nyárlőrincért kitüntető díjat annak a személynek, aki önzetlen munkájával segítette a település fejlődését. Ebben az évben ezt a díjat Kovács Anna érdemelte ki, aki tizenkét éven keresztül volt a képviselő-testület, majd ezt követően pedig szintén tizenkét évig a pénzügyi bizottság tagja. Összesen huszonnégy évet munkálkodott a közért. A képviselő-testület által odaítélt díjat a község fejlődését elősegítő, több évtizeden keresztül, a lakosság érdekében végzett kimagasló társadalmi és közéleti tevékenységért vehette át Pénzváltó István polgármestertől.

A falukarácsony kiemelkedő színfoltja minden évben, hogy nem csak köszöntik, de ajándékot is adnak át azoknak a helyi lakosoknak, akik betöltötték a 85 évüket. Egészségi állapotuk miatt nem mindenki tudott elmenni, de ők is megkapták ajándékukat, összesen harminchárman.

Pénzváltó István virággal köszönte meg a műsor szervezésében és megvalósításában közreműködők: Romhányi Olga, Szappanos Ágnes, Rimócziné Forgó Ildikó, és a főszervező házigazda, Bánföldiné Szomjú Gabriella munkáját.