1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Komoly havazás nehezítheti a közlekedést

Vasárnaptól a Dél-Alföldön is erős havazásra kell számítani. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombat este a Dunántúl nyugati, északnyugati megyéiben kezdődik havazás, ami éjszaka az egész Dunántúlra, illetve az ország középső és a déli megyéire is átterjed.

Holnap estig a Dunántúl nyugati és déli részén 15 centimétert meghaladó hóréteg alakulhat ki, a Dunántúl többi részén és a Dél-Alföldön 5-15 centiméter várható. A havazást helyenként erős szél is kísérheti, a 20 - 30 km/h-s átlagszél mellett a legerősebb széllökések elérhetik a 70 kilométer/órát.

A téliesre fordult időjárásra tekintettel csak megtankolt és a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Elengedhetetlen a téligumi, a hólánc és a megfelelő fagyálló folyadék is. Indulás előtt készítsenek az autóba meleg takarót és folyadékot. Még indulás előtt tájékozódjanak az útviszonyokról és az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról. Tanácsos feltöltött mobiltelefonnal útnak indulni.

A téli időjárással kapcsolatban kísérje figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.

Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/-n olvashat. Kérjük figyeljék közleményeket!