1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Narancssárga riasztás hófúvás veszélye miatt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat december 28-án hófúvás veszélye miatt, a Bajai járás területére narancssárga (2. fokú) riasztást adott ki. A hófúvás veszélye miatt kiadott másodfokú riasztás szerint az érintett, friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

A Bácsalmási, Jánoshalmai, Kalocsai, Kiskőrösi, Kiskunhalasi, Kiskunmajsai és a Kiskunfélegyházi járások területén citromsárga (1. fokú) riasztás van érvényben hófúvás veszélye miatt. A friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Minden közlekedőnek felhívjuk a figyelmét a fokozott elővigyázatosságra! Mielőtt elindulnak, tájékozódjanak az aktuális és várható időjárásról, az utak állapotáról, valamint kövessék figyelemmel a hatóságok tájékoztatóit. Az időjárási előrejelzéseket nyomon követhetik az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/-n olvashatnak.

Csak a téli időjárásnak műszakilag megfelelően felkészített járművekkel induljanak útnak, legyen az autóban meleg takaró, lámpa, étel, meleg ital, tartalék üzemanyag és feltöltött mobiltelefon.