1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Forgalomkorlátozás, útlezárás nincs a megye útjain

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 7 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Vasárnap délután Solton, a Vecsei úton egy személygépkocsi motortere égett. A solti katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói a lángokat egy vízsugárral fékezték meg. Személyi sérülés nem történt.

Megyénkben a Bajai, a Bácsalmási, a Jánoshalmai, a Kalocsai, a Kiskőrösi, a Kiskunhalasi, a Kiskunmajsai és a Kiskunfélegyházi járások területén citromsárga (1. fokú) riasztás van érvényben hófúvás veszélye miatt.

A hajnali órákig hét tűzoltói beavatkozást igénylő - az időjárással összefüggő - baleset történt. A kiskunhalasi, a kiskunfélegyházi, a kalocsai és a solti hivatásos, valamint a keceli és a bácsalmási önkormányzati tűzoltók vontatókötél segítségével mentették ki a bajbajutott és a közúti forgalmat akadályozó járműveket. Egyik esetben sem történt személyi sérülés.

Forgalomkorlátozás, útlezárás a megye útjain nincs.

Minden közlekedőnek felhívjuk a figyelmét a fokozott elővigyázatosságra! Mielőtt elindulnak, tájékozódjanak az aktuális és várható időjárásról, az utak állapotáról, valamint kövessék figyelemmel a hatóságok tájékoztatóit.

Csak a téli időjárásnak műszakilag megfelelően felkészített járművekkel induljanak útnak, legyen az autóban meleg takaró, lámpa, étel, meleg ital, tartalék üzemanyag és feltöltött mobiltelefon.