1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Kigyulladt a busz kereke

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, a lajosmizsei lehajtó előtt egy személygépkocsi letért az úttestről és felborult kedden délelőtt. Az autóban ketten utaztak, mindketten megsérültek. Az egyik sérült beszorult a járműbe, őt a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a mentőkkel közösen emelték ki az autóból. A balesethez a kecskeméti hivatásos tűzoltókat is riasztották.

Kedden délután Kecskeméten, a Nyíri úton egy helyi járatos autóbusz jobb első kereke kigyulladt. A busz vezetője egy tűzoltó készülékkel a lánggal való égést megszüntette. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a kereket visszahűtötték és a járművet áramtalanították. A buszon utasok nem utaztak. Személyi sérülés nem történt.

Szabadszállás külterületén egy személygépkocsi teljes terjedelmében égett, kedden délután. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat, majd a gépkocsit az útról levontatták, ezzel megszüntetve a forgalmi akadályt.

Kedden délután Soltvadkerten, a Kiss Ernő utcában egy családi ház százötven négyzetméteres tetőszerkezetéből a kémény mellett harminc négyzetméter izzott, parázslott. A kiskőrösi hivatásos és a soltvadkerti önkormányzati tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével szüntették meg az izzást.