1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Akadt munkájuk az elmúlt hétvégén a tűzoltóknak

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Tűzesethez riasztották a kecskeméti hivatásos tűzoltókat pénteken reggel. Kecskeméten a Csokor utcában egy kettőszáznegyven négyzetméteres lakóépület megközelítőleg negyven négyzetméteres belső lakórésze és annak tetőszerkezete égett teljes terjedelmében. A kecskeméti tűzoltók rövid időn belül a helyszínre kiérkeztek, három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt át a szomszédos lakórészekre és ingatlanokra. A mentők két lakót szállítottak kórházba. A tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók egy propán-bután gázpalackot hoztak ki az épületből.

Pénteken este lakásba történő behatoláshoz kérték a mentők a kecskeméti hivatásos tűzoltók segítségét Kecskeméten, a Károlyi utcába. A tűzoltók létra segítségével károkozás nélkül bejutottak a lakásba, majd a segítségre szoruló lakót átadták a mentőknek.

Tiszakécske és Jászkarajenő között, a 4615-ös számú út 7-es kilométerszelvényénél egy személygépkocsi félig az árokba csúszott pénteken este. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók drótkötél segítségével vontatták ki a forgalmat akadályozó járművet. Személyi sérülés nem történt.

Pénteken este Sükösdön, a Dózsa György utcában egy személygépkocsi égett. A bajai hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Az Uszód és Foktő települések közötti úton egy személygépjármű fának csapódott szombaton este. A balesetben három ember megsérült. Egy sérültet a kalocsai hivatásos tűzoltók feszítő-vágóval szabadítottak ki a gépjárműből, majd átadták a mentőknek, aki a kórházba szállítás után életét vesztette.

Vasárnap délelőtt Kecskemét határában egy személygépjármű motortere teljes terjedelmében égett. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották, majd a gépkocsit az útról letolták, ezzel megszüntetve a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt.

Kecskemét - Katonatelepen, a 441-es számú út 25-ös kilométerszelvényénél három személygépjármű ütközött vasárnap délután. A balesetben egy ember megsérült. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a gépjárműveket áramtalanították, az árokba borult személyautót kerekeire állították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.