1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Kigyulladt a személygépkocsi

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Hétfőn délelőtt Kalocsán a Petőfi Sándor utcában egy száznegyven négyzetméteres családi ház tetőszerkezetének jelentős része lángolt, valamint a hozzá tartozó melléképület teljes terjedelmében égett. Az állampolgári bejelentést követően a tűzoltók rövid időn belül kiérkeztek a helyszínre és megkezdték a tűz oltását. A lángokat a kalocsai, a kiskőrösi és a solti hivatásos tűzoltók hat vízsugárral oltották el, huszonkettő tűzoltó dolgozott a helyszínen. Az oltási munkálatokat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat felügyelte. A melléképület és a benne tárolt autó megsemmisült a tűzben. Személyi sérülés nem történt.

Kecskeméten, a Klebelsberg Kunó utcában egy személygépjármű teljes terjedelmében égett hétfőn délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral eloltották. A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét végzett.

Hétfőn este Kiskunhalason, a Gyapjú utcában egy lakóépület pincéjébe csőtörés következtében nagy mennyiségű víz gyűlt össze, ami az épületet veszélyeztette. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a vizet két szivattyúval eltávolították.

Hétfőn egy esetben riasztották Bács-Kiskun megye tűzoltóit száraznövényzet tüzéhez.