1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Illetéktelen szemét a temetőben

Nem oda illó szemét „ékeskedik” a lakiteleki temető egyik konténere mellett. Ismeretlen tettes, vagy tettesek olyan szemetet helyeztek el, az egyik szemétgyűjtő konténer mellett, amelyek nem a temetőben keletkeztek.

 
 

Minden bizonnyal sokak számára kegyeletsértő lehet az, hogy egy temetőben olyan szemetet is lehet találni, ami nem ott keletkezett, hanem illetéktelenek odavitték, csak azért, hogy ne kelljen érte fizetni. A lakiteleki temető egyik szemétgyűjtő konténere mellett, a napokban olyan műanyag tárgyakat helyeztek el, ami biztos, hogy nem a temetőből származik. Az ugyanis kizárt, hogy valaki műanyag széket, műanyag hordót, vagy éppen egy légkondicionáló szerkezetet ott használt volna. Mivel már nem volt rá szüksége, az egyébként zöld hulladékra rendszeresített konténer mellé helyezte, azt remélve, hogy majd el fogják vinni, a temetőben keletkezett többi szeméttel együtt.

 
 

Sajnálatos módon nem ez az első eset, amikor is illetéktelenek, a háztartásban keletkezett felesleges szeméttől, amit a heti szemétszállítás alkalmával nem visznek el, így próbálnak megszabadulni. Úgy tűnik, hogy az ilyen emberek nem tisztelik az elhunytakat. Kiviszik a háztartási hulladékaikat abba a konténerbe, aminek az elszállíttatásáról a temető üzemeltetője gondoskodik, és amiért ők fizetik szemétszállítás díjat. A megoldás az lenne, ha lomtalanítás alkalmával helyeznék ki azokat a tárgyakat, eszközöket, amire a háztartásban már nincs szükségük.