1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Autószállító borult fel

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Csütörtökön reggel Császártöltésen, a Bajai úton egy teherautó nekitolatott egy gázcsonknak. A keceli önkormányzati és a császártöltési önkéntes tűzoltók a szerelvényt elzárták, ezzel a gázszivárgást megszüntették, majd biztosították a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Lajosmizsén, az 5212-es út 7-8-as kilométerszelvényei között egy terepjáró felborult csütörtökön délelőtt. A balesetben nem sérült meg senki. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a forgalmat akadályozó járművet áramtalanították és az úttestről eltávolították.

Pénteken hajnalban Kecskemét határában, az M5-ös autópálya 90-91-es kilométerszelvényei között a Szeged felé vezető oldalon, egy autószállító felborult. A tréleren három autót szállítottak, ezek leborultak és elfoglalták az egyik sávot. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és biztosították a helyszínt az autómentő kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt.

Csütörtökön egy esetben riasztották Bács-Kiskun megye tűzoltóit száraznövényzet tüzéhez.