1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Pótszilveszter jótékonysági bállal

Pótszilveszterként hirdette meg a nyárlőrinci általános iskola szülői munkaközössége jótékonysági bálját. A rendezvényt az iskola tornatermében tartották meg.

 

Mielőtt bárki is betért volna a tornaterembe, fiatal hölgyek kínálták a mai szóhasználat szerint welcame drinkkel. Lehetett választani, hogy az erősebbik, vagy éppen a gyengébb alkohol tartalmú italból kérnek. A férfiak az előző, a hölgyek általában az utóbbit kérték. A teremben a Partyshow zenekar jóvoltából már szólt a zene. Mikor már elfoglalták helyüket a bálozók Szakácsné Marsa Edina köszöntötte a jelenlévőket. A szülői munkaközösség elnöke elmondta, hogy nehezen született meg a döntés, hogy legyen-e és ha igen, akkor mikor legyen az iskolás bál. Mint mondta, jó döntést hoztak, hogy belevágtak a szervezésbe. Úgy gondolták, hogy lennie kell valamilyen összekötő kapocsnak, az emberek között a szürke hétköznapokban. A bál egyfajta erőt is ad a baráti társaságoknak, családoknak, de mindenkinek, hogy a mindennapi gondokat kis időre feledni tudják. Az előző év iskolai bál bevételéből tudták megvalósítani, hogy az intézmény mosdóiba kézszárítók kerüljenek. Az idei bevételből is az iskolát szeretnék gyarapítani, hogy ismét megvalósulhasson valami új. Megköszönte mindenkinek a segítségét, aki támogatta a rendezvényt. Külön köszönetet mondott Balla Istvánnak és családjának, akik a vacsora főzését elvállalták.

Az iskola részéről Rimócziné Forgó Ildikó köszöntötte a bálozókat. Amint az elmondta, régi hagyománya van az iskolás báloknak. Hosszú időn keresztül sikerült életben tartani és népszerűvé tenni. Akik támogatták a rendezvényt, azok a közvetlen környezetüket szeretnék segíteni, jobbá tenni. Azok a szülők, akik összefogtak – hogy a bál a nehézségek ellenére is létrejöjjön – saját gyermekeik ügyéért, az iskoláért tettek le valamit az asztalra. Örömét fejezte ki, hogy a bálozók szívügyüknek tekintik a gyermekek második otthonának fejlesztését, szépítését. Köszönetét fejezte ki ő is minden jótevőnek, aki bármilyen formában is segített és hitt abban, hogy érdemes a bált ebben az évben is megrendezni.

Ezt követően a hetedik és nyolcadik osztályos diákok segédkeztek abban, hogy a marhapörkölt vacsora az asztalra kerüljön. A Partyshow zenekar gondoskodott arról, hogy a finom ételt le lehessen mozogni. Zenéjükre egyre többen kezdtek el táncolni. Sok szám esetében a zenekarral együtt énekelték a nótákat. Az est vendége volt a Joel Nino páros, akik latin-amerikai táncokat mutattak be, a jelenlévők nagy örömére. Arra is vállalkoztak, hogy a nézők egy részével megtanítják a mozdulatokat. Bár néhányan csak nehezen vállalkoztak arra, hogy a nyilvánosság előtt szerepeljenek, de senki sem bánta meg, hogy új lépéseket, mozdulatokat tanult meg. Az esten sok tombolatárgy talált gazdára, a zene pedig hajnalig szólt.