1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Rosszul lettek a házukban

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 13 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Pénteken délután, az M5-ös autópálya 92-es kilométerszelvényénél a Szeged felé vezető oldalon egy személyautó motortere égett. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral oltották el.

Pénteken délután Kecskeméten egy családi házban két ember rosszul lett, őket a mentők kórházba szállították szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt. A kecskeméti hivatásos tűzoltók, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint a gázszolgáltató szakemberei az épületben mérést végeztek, majd a gázszolgáltató munkatársai a szükséges biztonsági intézkedéseket megtették.

Szombaton reggel Bócsán, a Boróka utcában egy száz négyzetméteres épület huszonöt négyzetméteres kazánházában tűz keletkezett, a lángok továbbterjedtek az épület tetőszerkezetére. A kiskőrösi hivatásos és a soltvadkerti önkormányzati tűzoltók a tetőt megbontották, a tüzet három vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el. Személyi sérülés nem történt.

Kecskeméten, a Szolnoki úton egy személygépjármű villanyoszlopnak ütközött szombaton délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek és a rendőrségnek átadták. Személyi sérülés nem történt.

Szombaton délután Kiskunhalas külterületén egy tizenöt négyzetméteres füstölőnek használt épület tetőszerkezete égett. A tulajdonos a tűz oltását megkezdte. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral oltották el. Személyi sérülés nem történt.

Az 5-ös számú főút 63-64-es kilométerszelvények között egy tehergépjármű és egy személyautó ütközött hétfőn hajnalban. A balesetben egy ember megsérült. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a járműveket áramtalanították.

A hétvégén 9 esetben kérték Bács-Kiskun megye tűzoltóinak segítségét összegyűlt nagymennyiségű csapadékvíz eltávolításához.