1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Mesebeli délután a Városi Könyvtárban

Az új esztendővel együtt, a királyi követ is kopogtatott a tiszakécskei Városi Könyvtár ajtaján, sietve hozta Meseország királyának pecsétes levelét.

Udvarába hívta azokat az alattvalókat, akik tarisznyájukban a legszebb mesékkel indultak vándorútra. Nem is sokáig váratták az öreg királyt a kécskei gyerekek, 2015. Boldogasszony havának 26. napján tarisznyájukat népmesékkel jól telepakolva érkeztek a Bölcsek tanácsa elé.

Hümmögtek a Bölcsek (hárman voltak), hármat koppantottak a homlokukra, hármat a szívükre, így mondták ki a végső határozatot: induljon, de rögvest a nagykövet, vigye a hírt a királyi udvarba! Két kécskei diák, a 4. osztályos Szilágyi Bálint a Móricz iskolából és a 6. osztályos Szabó Szabolcs szintén a Móricz iskolából hamarosan indulnak a királyi udvarba.

Nagyon szép mesét mondott még Tóth Bendegúz és Quin Fanni 2. osztályos. Barhács Boglárka Csenge 3. osztályos diák. Ők is a Móricz iskola tanulói. A Bölcsek bölcsen bólogattak, a vendégek vidáman tapsolgattak, a mesélők mélyen meghajoltak. Mesebeli délután volt.