1. 2024.04.24. szerda, György
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Szalagot kaptak a végzős diákok

A hagyományokhoz híven ezúttal is a templomban tartotta szalagavató ünnepségét a Tiszakécskei Református Általános Iskola és Gimnázium.

 

A templom padsoraiban szülők, pedagógusok iskolatársak foglaltak helyet, hogy részesei lehessenek a 12. osztályosok nagy napjának, a szalagtűzésnek. A végzős diákokat a bevonulás után a 11. osztályos diákok köszöntötték, majd Bohács Imre az intézmény igazgatója szólt a hamarosan érettségi vizsgát tevő diákokhoz. Amint azt elmondta, a szalag emlékezteti a tanulókat eddigi tanulmányaikra, arra, hogy a Tiszakécskei Református Általános Iskola és Gimnázium végzősdiákjai. A szalag viselője elért egy fontos kapuhoz, melyet kinyitva azon a rögös úton találja magát, mely egyenesen az érettségi felé megy. Persze addig még sok akadályt le kell küzdenie. Arra kérte, az intézmény utolsó éves diákjait, hogy mikor feltűzték mellükre a szalagot, utána büszkén viseljék. Az iskola pedagógusai is büszkék arra, hogy ilyen tanítványaik vannak. Bohács Imre elmondta még, hogy most már vége a gondtalan szórakozásnak, mert a készülésé lesz a főszerep. Felkészülés életük egyik fontos kiinduló állomás helyére az érettségire, mert mindeninek konkrét elképzelése van a jövőjét illetően.

Az intézményvezető beszéde után Hegedűs Béla főigazgató, esperes tűzte fel minden tanuló mellére a szalagot. Minden diákhoz volt egy két szava, amivel az eddigi teljesítményét értékelte, és útravalót is adott a további napokhoz, hetekhez. A 12. osztályosok kis műsorral köszöntötték a jelenlévőket, majd Hegedűs Béla beszélt a végzős diákokhoz. Elmondta, hogy még hátra van néhány hónap, ami küzdelmes lesz számukra. És csak az érettségi után mondhatják azt, hogy igen, megcsinálták azt, amit eddig szerettek volna. Ahhoz azonban még sokat kell tanulni. A szalagavató ünnepség után az intézmény utolsó éves diákjai tánccal is köszöntötték tanáraikat, hozzátartozóikat.