1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

Ketten meghaltak, hárman megsérültek a balesetben

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 6 tűzesettel és 25 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Pénteken kora reggel az 51-es út 132-es kilométerszelvényénél egy rakomány nélküli kamion szerelvénye félig árokba csúszott. A kalocsai és a szekszárdi hivatásos tűzoltók a forgalmat akadályozó szerelvényt vonórúddal és drótkötéllel kimentették.

Pénteken délelőtt Kecskeméten a Jász utcában egy lakóépület nyolcvan négyzetméteres pincéjében nagy mennyiségű víz gyűlt össze, ami kazánt és ott tárolt értéktárgyakat veszélyeztetett. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a vizet szivattyúval eltávolították.

Az 5312-es úton a 4-es kilométerszelvényénél egy személygépjármű árokba hajtott és felborult pénteken délután. A balesetben nem sérült meg senki. A kalocsai hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították.

Pénteken délután, az 53-as út 72-es kilométerszelvényénél egy papírdobozokat szállító kamion félig árokba csúszott, és a mellette elhaladó kamion elakadt. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók az elakadt kamiont drótkötéllel kimentették. Az árokba csúszott kamiont kamionmentő vontatta ki.

Az 55-ös főút 75-ös kilométerszelvényénél kettő fa aprítékot szállító nyergesvontató elakadt pénteken este. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók az egyik kamiont vontatókötéllel kivontatták, a másik kamiont kettő erőgép segítségével szabadították ki.

Közlekedési balesethez riasztották a kecskeméti hivatásos tűzoltókat szombaton reggel. Kecskemét határában az 5-ös főút 80-as kilométerszelvényénél a száraz útról egy személygépkocsi lesodródott az úttestről és felborult. A kecskeméti hivatásos tűzoltók rövid időn belül a helyszínre kiérkeztek és egy beszorult sérültet hidraulikus feszítő-vágóval és kéziszerszámokkal kiszabadítottak, majd átadták a mentőknek. A járműben öten utaztak, három utas megsérült, két ember pedig a helyszínen életét vesztette.

Szombaton este lakásba történő behatoláshoz kérték a kunszentmiklósi önkormányzati tűzoltók segítségét. Kunszentmiklóson, a Vásár téren lévő lakásba a tűzoltók bejutottak, majd a segítségre szoruló lakót a mentőknek átadták.

Vasárnap délelőtt Kecskemét-Budaihegyben egy családi házhoz épített harminc négyzetméteres melléképület egyik helyiségében rongyok és gallyak égtek. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották.

Vasárnap délben Kiskőrösön, az Árpád utca és a Batthyányi utca kereszteződésében egy személygépkocsi műszerfala égett. A tulajdonos a tüzet egy porral oltóval eloltotta. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók a személygépkocsit áramtalanították. Személyi sérülés nem történt.

Ballószögön egy személygépkocsi égett teljes terjedelmében vasárnap délután. A kecskeméti hivatásos és a ballószögi önkéntes tűzoltók a lángokat két vízsugárral fékezték meg. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap éjszaka Kiskunhalason a Virág utcában egy családi ház udvarán lévő egy négyzetméteres füstölő égett. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották.

A hétvégén tizennégy esetben kérték Bács-Kiskun megye tűzoltóinak segítségét árokba csúszott, elakadt járművek mentéséhez. A tűzoltók a forgalmat akadályozó járműveket drótkötél segítségével kimentették. Négy esetben villamosvezetéket, valamint közúti forgalmat veszélyeztető fákat távolítottak el a tűzoltók motoros láncfűrész segítségével. Két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.