1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Égett a zsindelyes ház tetőszerkezete

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Hétfőn délután a mentők lakásba történő behatoláshoz kérték a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók segítségét Kiskunfélegyházán, a Damjanich utcában. A tűzoltók a családi ház kerítésén károkozás nélkül, dugólétra használatával bejutottak, majd a segítségre szoruló lakót a mentőknek átadták.

Tűzesethez riasztották a lajosmizsei önkormányzati és önkéntes, valamint a kecskeméti hivatásos tűzoltókat hétfőn délután. Lajosmizse külterületén egy kettőszázhatvan négyzetméter alapterületű, fa tetőszerkezetű, zsindely fedésű családi ház tetőszerkezete teljes terjedelmében égett. A tűzoltók rövid időn belül a helyszínre kiérkeztek, öt vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat az oltási munkálatokat segítette.

Hétfőn este Kerekegyházán, a Tavasz utcában egy családi ház kéményében a lerakódott égéstermék izzott. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók a kéményből az izzó részeket eltávolították kéziszerszámok segítségével.