1. 2024.04.23. kedd, Béla
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Minden osztály bemutatkozott a farsangon

Nem sok idejük volt a tiszaalpári iskolásoknak ahhoz, hogy a tanítás után hazamenjenek és elhozzák otthonról a jelmezüket a farsangi mulatságra. A buli kezdetét ugyanis délután két órára írták ki.

 

Sokan voltak kíváncsiak arra, hogy a nyolc évfolyam diákjai milyen programmal készültek az iskolai farsangra. Ott voltak a szülők, nagyszülők, rokonok ismerősök, a meghívott vendégek és természetesen azok a tanárok is, akik nem osztályfőnökök. Szinte teljesen megtelt az intézmény tornaterme. A jelenlévőket Barcsik Edit Mária tanárnő köszöntötte, aki az egész programot levezette. Amint azt bevezetőjében elmondta a gyerekek színes és érdekes produkciókat mutatnak be, hogy elriasszák a szeszélyes telet. Valamennyi osztály, ha nem is teljes létszámmal, de bemutatkozott valamilyen produkcióval.

Elsőként az 1. b osztályosok mutatták be hogyan tudnak mulatni a hangyák és a katicák a tücsökzenekarral. Egy igazi bogárbált láthattak a jelenlévők. Az 1. a osztályosok Balu kapitányai táncoló macilányokkal léptek a színpadra. Az 1. c osztályosok színes csoki golyóknak öltöztek. A 2. a osztályos diákok kedvenc figurájuk bőrébe bújtak Angry birds-ök voltak. Kerek erdő közepén, egy kis domb emelkedik, egy kis állat ott lakik. Mond a nevét, rajta mond! Ő bizony a kis vakond. Ezekkel a szavakkal vezette fel Barcsik Edit tanárnő a 2. b osztályosok táncos produkcióját. Settenkedve érkeztek a színpadra a 3. b osztályos betörők, amiket a törvény rendíthetetlen őrei, a 3. a osztályos rendőrök próbáltak elfogni. A 4. a osztályosok a népszerű Violetta című filmsorozat szereplőit idézték meg zenés, táncos produkciójukkal. A velencei karneválon minden táncra kél, szól egy dal és minden szív egy ritmusra jár. Ezt a karneváli hangulatot hozták el a 4. b-sek. A 4. c osztályosok Minyonoknak, az új világból jövő lényeknek öltöztek és úgy szórakoztatták a jelenlévőket. Az 5. c osztályosok rövid időutazást tettek a múltba és felidézték a régi idők sétapálcás urait és hölgyeit. Az 5. b osztályosok különleges kommandós kiképzést kaptak, akik megmutatták különleges harctechnikai tudásukat. Rock and roll bulit varázsoltak a színpadra a 6. a osztályosok, és ott volt közöttük a csók király is. A 6. b osztályosok időutazás formájában a kedvenc történelmi korszakaikat mutatták be és koronázták meg a történelmet tanító koronázatlan István királyukat. Az iskola maffiózói a 7. a osztályosok nem féltek semmitől és ha kellett a törvénnyel is szembeszálltak. Olyan sok időt töltöttek el az utcák takarításával a 7. b osztályosok az elmúlt időszakban, hogy teljesen kimerültek és álomra szenderültek az iskola falai között. A 8. a osztályosok egyveleget adtak elő, amely az elmúlt hét év legkedveltebb farsangi produkcióinak pillanatait tartalmazta. A 8. b osztályos barbi lányok, rózsaszín ködben látták a világot, mikor meglátták a macsós osztálytársaikat.

A produkciók után szünet következett, ami alatt a diákok az osztálytermükbe mentek és elfogyasztották az SZMK által felajánlott fánkot. Az követően pedig a kihúzták a tombolákat.