1. 2024.04.16. kedd, Csongor
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Pornó kazetták a temetőben

Meglepő tárgyakat talált a lakiteleki temető gondnoka az egyik szemetes konténerben. Kazetták sokaságát rejtette a műanyagzsák.

 
 

Nem először fordul az elő, hogy nem a temetőben keletkezett szemetet helyezik el ismeretlen tettesek az ott lévő konténerekbe, hanem más fajta hulladékokat is beletesznek. Ezúttal egy írógépet is rejtett egy nejlon szatyor. Ezen kívül két üveg felbontatlan bort, néhány posztert, magnó és videó kazettákat tett bele valaki a konténerbe. A videó kazetták, melyek egy viszonylag jó minőségű sporttáskában kaptak helyet, amit egy fekete műanyagzsákba tettek még bele, pornó filmeket tartalmazott. Néhány széttépet erotikus kép is előkerült a szemétből, ahova csak elszáradt virágokat és koszorúkat lehetne beletenni.

 
 

Szénási Bertalan a temetőt üzemeltető Himalája Blue Kft. ügyvezetője felháborodásának adott hangot, amiért ismeretlen személy ott helyezte el, a már nem használt tárgyait. Bár a pornó kazetták szemétbe valók, nem biztos, hogy a temető szemétgyűjtő konténerébe kellett volna elhelyezni a már megunt filmeket és hanghordozó kazettákat. Az írógépnek sem ott kellett volna landolnia. Szénási Bertalan a legutóbbi testületi ülésen azt kérte, hogy a temető kapuihoz is helyezzenek el térfigyelő kamerákat, mert akkor le lehetne buktatni azokat, akik ilyen módon próbálnak megszabadulni felesleges cuccaiktól. A temető gondnok elmondása szerint a tárgyakat nagy valószínűséggel vasárnap este, vagy hétfőn hajnalban rakhatták bele a konténerekbe. Ez a konténer egyébként nem a temető bekerített részén található, hanem a kerítésen kívül, közvetlen mellette, így gyakorlatilag bár ki odavihette. Szénási Bertalan elmondta, hogy a konténerek ürítési költségeit nekik kell állni. Ezért is nem mindegy, hogy milyen és mennyi szemetet tesznek bele ismeretlenek.