1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Jótékonysági bál az óvoda javára

A hagyományokhoz híven ezúttal is bált rendezett a nyárlőrinci óvoda szülői munkaközössége. A jótékonysági rendezvény bevétele minden évben az intézmény fejlődését és felújítását szolgálja.

 

Az eseménynek az általános iskola tornaterme adott helyett. A megterített asztaloknál nem csak szülők, de még a családalapítás előtt álló fiatalok is helyett foglaltak, csak úgy, mint a nagyszülők. A jelenlévőket Kulman Krisztina az SZMK elnöke köszöntötte. Amint azt elmondta, akik részt vettek a mulatságon mindannyian hozzájárultak ahhoz, hogy karácsonykor olyan készségfejlesztő interaktív játékokat tehettek az óvodások fája alá, amellyel a szegényebb gyermekek egészséges testi-lelki fejlődését is elősegíthetik. A hozzájárulásokkal kulturális programokat tudtak szervezni, Örömmel jelentette be, hogy nem régen minden csoportban sófalat telepítettek. A jövőbeni célok között – több más mellett – szerepel az óvodai előkert beültetése, gumi burkolólap telepítése az udvaron lévő csúszdák, hinták alá. Almási Barbara tagóvoda vezető személyes élményét mesélte el. Arról beszélt, hogyan lett óvónő. Beszéde után diát vetítettek le az óvoda elmúlt évi tevékenységéről.

A vacsora előtti programban az óvodás toporgók és zumbások, mutatták be műsorukat, nagy sikerrel. Vacsorára ragulevest és marahapörköltet szolgáltak fel. Az előbbit az óvodában főzték Balogh Mátyásné vezetésével, míg az utóbbi mestere Tóth István volt. Mind a két étel után megnyalhatta a száját mindenki, olyan finom volt. A vacsora után Szekeres Ági és barátai szórakoztatták a bálozókat. A vidám hangulatról a Partyshow zenekar gondoskodott. Zenéjükre megmozdultak a lábak. Éjfél után kis szünet következett, míg kisorsolták a tombolatárgyakat. A hajnalig tartó mulatságban mindenki jól érezte magát.