1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Kerékpárt kaptak a polgárőrök

Az országos rendőr főkapitány az elmúlt év decemberében több mint négyszáz kerékpárt adott át a megyei polgárőr szövetségeknek. Ebből huszonnégy jutott Bács-Kiskun megyének, amit szombaton osztottak ki az egyesületeknek.

 

Fekecs Dénes a megyei polgárőr szövetség elnöke Lakiteleken, a községháza udvarán adta át a kerékpárokat a polgárőr egyesületek képviselőinek. – A megyében tíz olyan egyesület is működik, amelyek részt vesznek a bűnmegelőzési programban. Ez azt jelenti, hogy száznyolcvan-kétszáz óra szolgálatot kell teljesíteni polgárőrönként egy évben. Ők kaptak elsősorban a kerékpárokból. Azok az egyesületek, ahol elég nagy a taglétszám, de nem rendelkeznek személyautóval, kettőt vehettek át – mondta Fekecs Dénes. Ügyintézésre nagyon alkalmas a kerékpár, el lehet vele menni az önkormányzathoz, könyvelőhöz vagy egyéb ügyeket intézni, de különböző rendezvényeken is lehet vele közlekedni egyik helyről a másikig, nem kell mindenhova autóval menni. Egyelőre csak huszonnégyet kaptunk, azt kellett szétosztani. Arról, hogy kik kaphattak, a megyei szövetség elnökségi ülésén döntöttünk. A kerékpárok a polgárőrség arculati szabályzatának megfelelően fel vannak matricázva. Megerősített vázzal rendelkeznek, agyváltósak, a közlekedési szabályoknak megfelelően teljesen fel vannak szerelve. Mivel a polgárőrök járőri szolgálatot is elláthatnak közlekedési balesetek helyszínén, az iskolák, óvodák, bölcsődék közelében is megállíthatják a forgalmat, ezért jelzőtárcsa is jár a kerékpárokhoz. A biciklik közül tizennégy férfi, tíz pedig női. A kecskeméti járásból Kecskemét-Erzsébetváros, Vacsiköz és Jakabszállás kapott. A kiskunfélegyháziból Kiskunfélegyháza, Petőfiszállás és Pálmonostora. A kiskunhalasiból Kiskunhalas, Tompa, Kisszállás, a Kiskőrösiből Akasztó és Csengőd kettőt-kettőt, Kaskantyú és Tabdi. A kunszentmiklósiból Tass kettőt, Kunszentmiklós és, Szalkszentmárton. Képviselője vehette át. A kalocsaiból Újtelek, Kalocsa és Miske, a kiskunmajsai járásból pedig Csólyospálos.

Pénteken Papp Károly országos rendőr főkapitány Budapesten a készenléti rendőrség udvarán négy Honda típusú, 50 köbcentis robogót adott át, amelyből kettőt-kettőt a kecskeméti Hírös Polgárőr Egyesület valamint a Katonatelepi Polgárőr Egyesület vehetett át.