1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Végső búcsút vettek dr. Kalocsa Zoltántól

Több százan kísérték utolsó útjára dr. Kalocsa Zoltánt, Lakitelek háziorvosát, akit a település saját halottjának tekint. A nagykőrösi temetőben a református egyház szertartása szerint helyezték örök nyugalomba.

 

Dr. Kalocsa Zoltán 1989 óta látta el Lakiteleken a háziorvosi teendőket. Nem csak, mint orvos, de mint közéleti személy is sokat tett a településért. Mindig és minden helyzetben tudta a kötelességét. Két cikluson keresztül képviselőként és alpolgármesterként is a településen élőkért dolgozott. Az orvosi hivatás volt élete célja, családi élete mellett ezt úgy tudta teljesíteni, hogy sok más feladatot is hiánytalanul ellátott. Kiváló sportember volt, még néhány évvel ezelőtt is lehetett látni futás közben a Tőserdőben. Neki köszönhető az, hogy elkészült a labdarúgó pálya mellett a teniszpálya. Éveken keresztül ezt a sportot is űzte.

Egyenes tartásával, komoly tekintetével önkéntelenül is tiszteletet keltett az emberekben. Kiegyensúlyozottság, önfegyelem és mértéktartás sugárzott belőle. Olyan ember benyomását keltette, aki elfogadta sorsát, az emberi élet korlátait, a mindenkori adott helyzetet, és igyekezett kihozni belőle azt, ami tőle tellett. Mindig új és új célokat tűzött maga elé. Sem a külső társadalmi körülmények, sem az élet nehézségei, sem betegségek, sem korának előre haladása nem akadályozta meg abban, hogy tevékenykedjen, alkosson.

Munkája elismerésként 2004-ben Közegészségügyi és Szociális Díjat kapott Lakiteleken, az elmúlt évben pedig Bács-Kiskun Megye Egészségügyéért Díját vehette át. Ez pedig azt bizonyította, hogy nemcsak a község lakói szerették és becsülték, de felettesei is elismerték tevékenységét, munkásságát. Akkor még senki sem gondolta, hogy ilyen gyorsan eltávozik közülünk.

A ravatalozónál Zobokiné Kiss Anita Lakitelek polgármestere mondott beszédet. Egyes településeken szokás az, hogy a temetőben az elhunyt is elbúcsúzik szeretteitől. Ezt a búcsúbeszédet Olajos István a lakiteleki általános iskola igazgatója mondta el. Dr. Kalocsa Zoltán szeptemberben lett volna 79 éves. Nyugodjon békében!

.