1. 2024.04.23. kedd, Béla
  2. |
  3. 8 °C
  4. |

Másfél évtizedes a Laki Lurkó

Kevés óvoda mondhatja el azt magáról, hogy újságot ad ki, ráadásul hónapról, hónapra. A Lakiteleki Szivárvány Óvodában már másfél évtizede készítenek újságot.

 

Rendhagyó módon akarta megünnepelni az óvoda saját újságjának, a Laki Lurkónak a tizenöt éves születésnapját. Főleg a gyerekeknek akartak kedvezni, amikor az ünnepségre meghívták az Alma együttest. A népszerű zenekar a művelődési ház nagytermében adott koncertet. – Tizenöt évvel ezelőtt az óvoda nevelőtestülete kidolgozta és elfogadta a helyi nevelési programot. Fontosnak éreztük, hogy a szülők körében minél szélesebb körben ismertté tegyük Akkor vetődött fel, hogy készíteni kellene óvodai újságot, amiben részletesen bemutatjuk programunkat. Pályázatot írtunk ki az újság nevére és logójára, majd Gulyásné Varga Edit, Ujváry Kálmánné és jómagam vezetésével megszületett a Laki Lurkó első száma – mondta Sütő Lászlóné intézményvezető.

Akkoriban az óvodában nem volt még számítógép, ezért Erki Tibornét kérték fel, hogy gépelje le az írásaikat. Az illusztrációkat nagyon sokszor maguk rajzolták. Amikor a nevelési program teljes bemutatásának végére értek nem volt kérdés, hogy folytatják az újság megjelentetését. Több mint tizenöt év telt el, azóta. A cikkek, az írásos anyagok mennyisége a tizenöt év alatt nem csökkent, sőt egyre több eseményről számolnak be hónapról-hónapra, immár a bölcsődét is bevonva. Céljuk továbbra is a szülők tájékoztatása, de jó néhány éve már az önkormányzati képviselőkhöz is eljuttatják az újságot és a könyvtárban is olvashatják az oda látogatók. Jelenleg Gulyásné Varga Edit, Dósa Ivett, Erdősné Ladányi Boglárka, Gyuricsánné Pleva Éva, és Sütő Lászlóné szerkeszti a Laki Lurkót. Természetesen a nevelőtestület valamennyi tagja kiveszi a részét az újság megjelenéséből.

A jeles évforduló alkalmából a szerkesztők a Lakiteleki Óvodáért Alapítvánnyal közösen az Alma együttes szereplésével gyermekkoncertet szerveztek, mely „muffin-partival” ért véget. A több mint négyszáz maffint Bencsik Anita pedagógiai asszisztens készítette, csokis, vaníliás, és puncsos ízben. Tizenegy órát dolgozott vele, mire kisütötte. Minden gyereknek jutott belőle, de még a felnőttek is megkóstolhatták. Persze a születésnapi torta sem maradt el, amit a színpadra toltak be. Égtek rajta a gyertyák, amit gyerekek fújtak el. A gyümölcstortából, amit szintén Bencsik Anita készített, megkínálták a zenekar tagjait is,