1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Anka Balázs emléktorna fiatal labdarúgók részvételével

Méltó módon akar emlékezni a Lakiteleki Torna Egylet egykori elnökére, Anka Balázsra, még pedig úgy, hogy nevével fémjelzett tornát szervez az U 17-es korosztály számára.

 

Első alkalommal rendezte meg az LTE az Anka Balázs emléktornát. Anka Balázs három cikluson keresztül volt a település polgármestere, és több éven keresztül látta el az egyesület elnöki teendőit. Sajnálatos módon 2013. december 14-én elhunyt. Az utánpótlás egyik edzőjének, Verebélyi Gábornak a fejében fordult meg, hogy labdarúgó emléktornát kellene szervezni a volt elnök tiszteletére. Ezzel kapcsolatban egyeztetett Anka Balázs özvegyével, Erzsébet asszonnyal, aki jó szívvel vette az ötletet és támogatásáról biztosította Verebélyi Gábort.

Az elképzelést tettek követték. A helyi csapat mellett még hármat hívtak meg a tornára: Kerekegyházát, a Kecskeméti LC-t és Tiszaalpárt, amit március 7-én rendeztek a lakiteleki labdarúgó pályán. A megnyitón ott volt, Erzsébet asszony, ifj. Anka Balázs és Zobokiné Kiss Anita polgármester is. A jelenlévőket Szentirmay Tamás az egyesület elnöke köszöntötte, majd elkezdődött a játék. Először a hazai csapat játszott Tiszaalpárral és egy tizenegyesből szerzett góllal 1-0 arányban győzött. A második találkozón Kerekegyháza 2-0-ra verte a KLC B csapatát. Utána az LTE mérkőzött meg a KLC-vel és sok kihagyott helyzet után 0-0-as döntetlennel ért véget a találkozó. A következő mérkőzésen a Kerekegyháza nagyarányú győzelmet, aratott Tiszaalpár felett, majd az LTE-t is legyőzte. Az utolsó mérkőzésen a KLC biztosan diadalmaskodott Tiszaalpár felett. A találkozók egyszer harminc percig tartottak.

A tornavégeredménye: első Kerekegyháza, második KLC, harmadik Lakitelek, negyedik Tiszaalpár. Az érmeket Szentirmay Tamás és ifj. Anka Balázs adta át a játékosoknak, a kupát pedig Anka Balázsné. Az egyesület szeretné minden évben megrendezni a vándorkupát, és aki három alkalommal elnyeri, az örökre megőrizheti. Erzsébet asszony ígéretet tett arra, hogy csak úgy, mint most, minden alkalommal anyagilag is támogatja az Anka Balázs emléktornát.