1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Óvodások és iskolások idézték fel az 1848-as emlékeket

A Himnusz és Szózat hangjaival kezdődött illetve zárult a március 15-i ünnepség Nyárlőrincen, amit a művelődési házban tartottak,

 

Mivel a község lakosságát előzetesen meghívókkal kiértesítették, megtelt az intézmény nagy terme. Ünnepi beszédet Pénzváltó István polgármester mondott. A műsorban az általános iskola 5.b osztálya és az óvoda Katica nagycsoportos óvodásai szerepeltek.

Az iskolások versekkel, szöveggel, a Nemzeti dal és a 12 pont felolvasásával, forradalmi események megjelenítésével idézték meg az 1948-as szabadságharc nagy napját. Kokárdát tűztek, zászlókat lengettek és elhelyezték az emlékezés virágait. A piros, fehér, zöld színek mellett a lányok szépséges nemzeti viselete friss, tavaszi árnyalatokkal gazdagította az ünnepet. Felkészítő tanárok: Bíró Judit és Lerner levente, közreműködött Palotás Endre.

Az óvodások a "Jönnek a huszárok, avagy a fecskefalvi lányok" című mesejátékot adták elő. A Kolompos együttes Jönnek a huszárok műsorából kisgyermekek számára átdolgozott szöveggel, huszárnótákkal, népdalokkal és Petőfi Sándor Csatadal részletével. A műsort Tóth Mihályné készítette, és az ovisok két héten át próbáltak lelkesen, készültek a produkcióra. Saját kézi készítésű díszlettel és fellépő ruhákkal.

.