1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Hétvégi ház berendezési tárgyai égtek

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 8 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Csütörtökön délután Kecskemét, Szolnoki hegyben egy tizenkét négyzetméteres hétvégi házban berendezési tárgyak égtek. A lakó a tüzet eloltotta és egy propán-bután palackot kihozott az épületből. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a helyszínt átvizsgálták és a szükséges utómunkálatokat egy vízsugárral és kéziszerszámokkal elvégezték. A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzvizsgálati helyszíni szemlét végzett. Személyi sérülés nem történt.

Csütörtökön délután lakásba történő behatoláshoz kérték a tűzoltók segítségét Bácsalmáson. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók a lakásba behatoltak és a segítségre szoruló lakót átadták a mentőknek.

Kalocsán, a Szabó József utcában egy két négyzetméteres füstölő és a mellette lévő melléképület tetejének huszonöt négyzetmétere égett. A kalocsai hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották.

Csütörtökön hat esetben riasztották Bács-Kiskun megye tűzoltóit száraznövényzet tüzéhez.