1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Nem harapott a hal a versenyen

A vártnál jóval kevesebb ragadozó halat fogtak a horgászok, az év első országos pergető horgász versenyén, amit a Szikrai Holt-Tiszán bonyolítottak le.

 

Ötvenkét pár nevezett be a VIII. Országos Rapala Pergető Bajnokság első fordulójába, akik nem kevesebb, mint ötven településről érkeztek. Akadt közöttük vegyes, de női páros is. A versenyt a Szikrai Holt-Tiszán bonyolították le. Volt olyan páros, akik néhány nappal a verseny kezdete előtt már felmérték a terepet. Órákat voltak kint csónakjukkal a vízen, hogy megnézzék hol „harap” legjobban a hal. A Holt-Tisza mind két oldala a rendelkezésükre állt, de a híd alatt átmenni nem volt egyszerű a magas vízállás miatt. Csak úgy lehetett, ha teljesen lefeküdtek a csónakba. Ennek megfelelően a párok, vagy a hídtól balra eső, vagy pedig a jobbra eső részen versenyeztek, csak kevesen voltak azok, akik átmentek a híd alatt. Az ötvenkét pár közül csak a felének akadt a horgára hal, a többieknek nem volt eredményes a verseny. Összesen hatvan halat fogtak, amiből tíz-tíz csuka és süllő volt, valamint negyven balin. A kifogott halak hossza 24,83 méter volt, átlagban pedig 41 centiméter. A legnagyobb kifogott hal egy 73 centiméteres süllő volt, ami a csongrádi Sági Imre horgára akadt. A versenynek egy lakiteleki részt vevője is volt, Laczkó Krisztina személyében.

A versenyen természetesen a tapasztalat is sokat számított. Talán ezért is végezhetett az első helyen a budapesti Csóka Antal és Kemecsei Zoltán, akik többszörös magyar bajnokok. Ők tizenhárom halat fogtak és 327 pontot gyűjtöttek. A második helyen a gyöngyösi Kovács Zoltán Bársony Tibor páros végzett öt hallal és 256 ponttal. A harmadik szintén egy gyöngyösi páros lett Takács László és Fürtös Attila személyében, akik három halat fogtak és 146 pontot gyűjtöttek. A helyezettek értékes tárgyjutalmat kaptak, de a szervezők jóvoltából valamennyi párosnak jutott apró ajándék.