1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Megőrizték a vándorkupát a református gyerekek

Minden évben megrendezi a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye a hittanversenyét, melynek ebben az esztendőben a Lakitelek-Nyárlőrinc Református Társegyházközség adott otthont.

 

Nagy izgalommal készült tíz csapat a megmérettetésre, köztük a lakiteleki és nyárlőrinci gyerekekből, fiatalokból álló csapat is. Hetekkel a verseny előtt már elkezdték a felkészülést az ószövetségi Dávid király életéből, és végezték hűséggel a verseny napjáig. Mindeközben a gyülekezet is készült a csapatok és kísérőik fogadására, vendégül látására. A siker nem maradt el, a vendégek nagyon elégedettek voltak a helyeik vendégszeretetével, hiszen finomabbnál, finomabb szendvicsek, sütemények várták az ide érkezőket. A versenyfeladatok után, de még a várva várt eredményhirdetés előtt a Laki-Konyhának köszönhetően megebédelhettek a csapatok. A siker a verseny terén sem maradt el. A lakiteleki gyülekezet csapata jól vette az akadályokat. A verseny egy feladatlappal kezdődött, amit a lakitelekiek és másik négy csapat hibátlanul oldottak meg. Ezt követően egy nyolc állomásból álló akadályverseny következett, amiben volt rajzolós, mutogatós, éneklős, kirakós, ügyességi feladat is egyaránt. Nagyon szoros küzdelem után az eredményhirdetésen kiderült, hogy ebben az esztendőben is, az előző évhez hasonlóan, a Lakitelek-Nyárlőrinc Református Társegyházközség hittanos csapata végzett az első helyen. A győzelem egyet jelentett a Kálvin János Vándorkupa megőrzésével, Az első három helyezett értékes ajándékokat vehette át a népfőiskolának és a Kiskunfélegyházán található keresztyén szellemiségű Parakletos Könyvesháznak köszönhetően.

A győztes csapa tagjai: Csille Lajos, Dakó Bianka, Faragó Evelin, Kakó Csongor, Kakó Lukács, Magyar Dániel, Magyar Péter, Papp Kincső, S. Kovács Marcell. Felkészítőjük: Magyar Péterné Sváb - Kovács Mónika. Köszönet nekik a hősies helytállásért! Valamint köszönet a gyülekezet tagjainak áldozatkész vendéglátásáért, a sok-sok feladat elvégzéséért!