1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 18 °C
  4. |

Hat ország diákjai a Pálinkaházban és Tőserdőben

A Comenius WASTE lakiteleki projekttalálkozó ünnepélyes megnyitó és kiállítás megnyitó után a hat ország, hat városából (Portugália – Rio Maior, Hollandia - Druten, Svédország - Västra Frölunda, Lengyelország - Miedzna, Csehország - Varnsdorf, Magyarország- Bőcs) érkezett vendégek és a vendéglátó lakiteleki gyerekek lovaskocsikra és traktorra ülve jutottak el a Pulai gyűjteményhez. Ott frissen sült kenyérlángos várta őket, majd tovább „utaztak” a Tőserdei Pálinkaházhoz.

 

Innentől négy csoportban folytatódott a délután. Két csapat maradt a Pálinkaháznál, ahol a Pálinka Patika Város bemutatása után Szelesné Kása Ilona vezetésével betűírást tanultak frissen készült természetes festékkel, Lendvai Edittel „vajákoltak”: gyógynövény-teát ittak, illatzsákot és krémet készítettek. Majd fordítva. A Tőserdőben csónakázás, lovaglás Heinrichné Cilling Orsolyával, és „land art” foglalkozás Vass Anikóval várta a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Az ebédet a Laki-Konyha készítette és tálalta lakiteleki pedagógusok segítségével 14 és 15 óra között a Pálinkaház udvarán. Közben a hat ország ételeiből is lehetett kóstolgatni. A külföldi vendégek körében a legnagyobb sikere azonban a szódavíznek volt.

Három óra után folytatódtak a foglalkozások a Pálinkaháznál és a Tőserdőben is. A csapatok szállítását Hajdú István oldotta meg. Mikor minden csoport végzett minden foglalkozással, a Tőserdőben, a domb oldalánál elkészített land art feliratnál (WASTE) gyűlt össze mindenki. Itt csoportkép készült, majd az alkotás visszakerült az erdőbe, és természetesen nem hagyva „szemetet”.