1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Gázcsonkra tolatott a kamion

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 6 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Csütörtökön délután Bócsa külterületén egy kamion gázcsonkra tolatott, melynek következtében a csap és a nyomáscsökkentő között a gáz szivárgott. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók a szivárgást megszüntették, majd a helyszínt átadták a gázszolgáltató szakembereinek.

Kunszentmiklóst Kunadaccsal összekötő út melletti területen, 1000-1500 négyzetméteren fenyveserdő aljnövényzete, valamint kidőlt fák égtek csütörtökön délután. A kunszentmiklósi önkormányzati és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók a lángokat egy vízsugárral, puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal megfékezték. A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínen volt.

Csütörtökön éjjel, Kecskeméten egy családi ház negyven négyzetméteres pincéjében két négyzetméteren papír égett. A lakók a tüzet eloltották. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a pincét átvizsgálták és a szükséges utómunkálatokat elvégezték.

Kecelen, a Temető utcánál három körbálás fűszéna égett, pénteken hajnalban. A keceli önkormányzati tűzoltók a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Pénteken hajnalban Kiskunfélegyháza külterületén egy huszonöt négyzetméteres fóliasátor oldalfala égett. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották.

Csütörtökön két esetben riasztották Bács-Kiskun megye tűzoltóit száraznövényzet tüzéhez, és három esetben kérték a tűzoltók segítségét lakóépületet, valamint közúti forgalmat veszélyeztető fák eltávolításához.