3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2020.07.06. hétfő, Csaba
  2. |
  3. 29 °C
  4. |

Húsvétra készültek a tanulók

Nem csak gyerekek és pedagógusok, de szülők is részt vettek a tavaszi szünet előtti utolsó napon azon a kézműves foglalkozáson, melyet a nyárlőrinci Buzás János Általános Iskolában tartottak.

 

Kétszáznál is többen vettek a kezükbe, papírt, ollót, színes tollat, tojást, üveget, hogy rajzoljanak, ragasszanak, fessenek húsvétra jellemző figurákat. Összesen négy tanteremben tartották a kézműves foglalkozásokat és a diákok az egyik helyről a másikra mehettek. Ezért fordulhatott az elő, hogy az egyik helyen szinte telt ház volt, míg a másik helyen kevesebben voltak. A gyerekek a felnőttek segítségével csodás dolgokat műveltek. Nem csak a lányok, de a fiúk is ügyesek voltak. Az elkészült anyagokat a gyerekek természetesen hazavihették.

Az iskola részt vesz a gyümölcs programban. Ez azt jelenti, hogy egy vállalkozótól rendszeresen kapnak almát. Ezen a napon a vállalkozó kiegészítette az almát zöldségekkel is. A tanulók ehettek sárgarépát, zellert, salátát és céklát is. Akinek pedig mind ez még nem volt elég, az még gyümölcsjoghurtot is ehetett.