1. 2024.04.18. csütörtök, Andrea
  2. |
  3. 10 °C
  4. |

Gól nélküli döntetlen a rangadón

Rangadó mérkőzést játszott Tiszaalpár Lakitelek csapatával a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 19. fordulójában. Bár küzdelem folyt a pályán, egyik csapat sem tudta maga javára fordítani a mérkőzést.

 

Az eddig lejátszott tavaszi fordulókban a lakitelekiek több pontot szereztek, mint a tiszaalpáriak. Öt találkozóból hármat megnyertek, egy döntetlenre végződött, egy alkalommal pedig vereséggel mentek le a pályáról. A tiszaalpáriak mérlege ezzel szemben egy győzelem, két döntetlen és két vereség. Így arra lehetett következtetni, hogy a vendégek az esélyesek a mérkőzésen. A két csapat találkozójának eredménye azonban mindig kiszámíthatatlan. Az tény, hogy a lakitelekiek a tavaszi idényben eddig jobban szerepeltek, de a tabellán mégis a nyolcadik helyet foglalták el, míg a tiszaalpáriak hatodik helyen tanyáztak. Magyar Attila a hazaiak edzője megnézte a Laitelek Pálmonostora elleni találkozót, és megállapította, hogy a hazai csapat gyors mozgásos játékot képviseli, amihez jó kondíció szükséges. Mint mondta, az ő játékosai képtelenek sokat futni. A taktikát ennek megfelelően választotta meg. Kicsit visszább húzódtak kapujuk elé, és kontratámadásokból próbáltak helyzeteket kialakítani. A vendégek a tavasszal megszokott játékukat alkalmazták ezúttal is. Sokat futottak, indították a szélsőket, a kapu előtt azonban bizonytalanok voltak. A labdát sokkal többet birtokolták, de igazi szép támadást ők sem tudtak kialakítani. Ziccerei mind két csapatnak voltak, de a helyzet kihasználásokkal ezúttal baj volt mind a két oldalon. Így hiába volt mezőnyfölényben a vendégcsapat ezt az előnyt nem tudták gólra váltani. Maradt a 0-0-as döntetlen.

A nyárlőrinciek Kerekegyházát fogadták, akik eddig nem szerepeltek valami fényesen. A hazai csapat két perc alatt két gólt rúgott és ezzel el is döntötték a mérkőzés sorsát. Igaz, a vendégek még szépíteni tudtak, de a döntetlen eléréséhez többet kellett volna nyújtaniuk. A találkozó 2-1-es nyálőrinci győzelemmel ért véget.

A megyei I. osztályban szereplő Tiszakécskére a harmadik helyen álló Bácsalmás látogatott. A hazaiak már a mérkőzés második percében gólt szereztek, így nyugodtan tudtak játszani. Igaz a félidő befejezése előtt a vendégek egyenlítettek, de a második játékrészben ismét a Tiszakécske szerzett előnyt, amit a találkozó végéig meg tudott tartani. Így ők is 2-1-es győzelemmel fejezték be a mérkőzést. Ez a győzelem azt is jelentette, hogy három csapatnak, a Kalocsának, a Kecskeméti LC-nek, valamint a Tiszakécskének 34-34 pontja van. Ezzel a negyedik, ötödik és hatodik helyet foglalják el a tabellán.