1. 2024.03.28. csütörtök, Gedeon
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Állatszállító kamion ütközött mentővel

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 1 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Soltvadkert és Tázlár közötti úton egy szarvasmarhákat szállító kisteherautó vontatmánya kisodródott és villanyoszlopnak ütközött szerdán délelőtt. A balesetben senki sem sérült meg. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek. A járművön szállított állatok sem sérültek meg.

Egy szarvasmarhákat szállító kamion és egy mentőautó volt érintett abban a közlekedési balesetben, ami Fülöpháza közelében történt, az 52-es számú főút 22-es kilométerénél, szerdán kora délután. Személyi sérülés nem történt. Az oldalára borult teherautóban 22 szarvasmarha volt, ezek közül több megsérült. A kecskeméti hivatásos, valamint a kerekegyházi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet és részt vettek az állatok mentésében, amit a helyszínen egy állatorvos felügyelt.

Jánoshalmán, a Halasi úton egy tehergépjármű félig az árokba csúszott szerdán kora este. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók drótkötél segítségével kivontatták a forgalmat akadályozó járművet. Személyi sérülés nem történt.

Kecskeméten, egy üzemcsarnokban lévő kapcsolószekrény égett szerdán este. A tüzet a dolgozók eloltották. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a csarnokot hőkamerával átvizsgálták és átszellőztették. Személyi sérülés nem történt.

Szerdán két esetben kérték a tűzoltók segítségét lakóépületet veszélyeztető fák eltávolításához.