1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 12 °C
  4. |

Folytatódik a Bach 330 Tiszakécske programsorozat

Egy újabb, különleges hangversenyre várják az érdeklődőket, április 19-én (vasárnap) 18 órakor a református templomba.A koncert célja, hogy bemutassa Bach sokoldalúságát, amiben segítségre lesz erre az alkalomra alakult Bach 330 Énekkar és Zenekar, továbbá a zongoraverseny szólistája: dr. Hegedűs Lívia.

A koncerten azonos tételeket szólaltatnak meg a zenekar (profi), illetve az énekkar (műkedvelő) tagjai. A hallgatók – legyenek bár hozzáértők vagy műkedvelők – Bach közérthető üzenetét meg fogják hallani a hangversenyen.

A Bach 330 Kamarazenekar Tiszakécske, Kecskemét és Kiskunfélegyháza aktív művészeiből alakult együttes – mondta dr. Méhes Balázs orgonaművész. Tagjai zeneiskolai tanárok, zenekari művészek, akik a tiszakécskei Bach-év központi rendezvényén működnek közre. Hangversenymester: Reinfeld János hegedűművész. A Bach 330 Énekkar az idei Bach-év tiszteletére rendezett koncertsorozat kórusa, amely a Kecskeméti Vég Mihály Énekkar, az érsekcsanádi Összhang Kórus, a szabadszállási Szász Károly Református Kórus és a tiszakécskei Szabolcska Mihály Református Énekkar énekeseiből alakult. Karnagyok: Mikesi Tibor, Bálint Márta, Törökné Novadovszki Nelli és Méhes Balázs. Dr. Hegedűs Lívia számos rendezvényen bizonyította már, hogy zongoristaként legalább annyira igényes, mint orvosként. Április 19-én a zenekarral közösen adja elő Bach f-moll zongoraversenyét.

A koncert az idei Ókécskei Zenés Esték sorozat első alkalma is egyben. A sorozat Hegedűs Béla esperes–lelkipásztor kezdeményezésére jött létre azzal a céllal, hogy zeneértő lelki közösség is alakuljon a 2000-ben felújított orgona köré. Tiszakécske lakossága azóta számos értékes egyházzenei áhítatnak és koncertnek lehetett fültanúja, melyeken hazánk, és a világ, jelentős muzsikusai irányíthatták a gyülekezet figyelmét, az örökkévaló dolgokra, s mindenek teremtőjére: Istenre – hangsúlyozta Méhes Balázs.

A Bach 330 rendezvénysorozat a Tiszakécskei Református Egyházközség, az Álomfogó Alapítvány és az Arany János Művelődési Központ együttműködésében, Tiszakécske önkormányzata és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

A programok ingyenesek, de támogatójegy vásárlásával bárki hozzájárulhat a rendezvénysorozat sikeréhez. Támogatójegyet az Álomfogó Alapítvány könyvbörzéin, illetve az Arany János Művelődési Központban és a Tiszakécskei Városi Könyvtárban vásárolhatnak az érdeklődők.