1. 2024.04.19. péntek, Emma
  2. |
  3. 11 °C
  4. |

Idegenben nyolc gólt rúgott a Lakitelek

Az elvégzett munkának egyszer beérik a gyümölcse. Azt nem lehet tudni, hogy előbb, vagy később, de biztosan lesz eredménye. Talán így lehetne összefoglalni a hétvégi Jakabszállás-Lakitelek megyei II. osztályú labdarúgó mérkőzés eredményét.

 

Az elmúlt időszakban sokat dolgoztak a lakiteleki labdarúgók. Rendszeresen jártak edzésekre, Kemenes György irányításával, hasznos és jó munkát végeztek. Ennek megfelelően a tavaszi első három fordulót sikerrel is vették a fiúk. Utána a Városföld elleni hazai találkozón bár sokkal jobbak voltak ellenfelüknél, csak döntetlent sikerült elérni. A következő találkozón Pálmonostora ellen ismét hazai pályán a vereség is becsúszott, pedig akkor is jobbak voltak ellenfelüknél. A nagy rangadó Tiszaalpár ellen gyenge játékot és 0-0-as eredmény hozott. A hétvégén Jakabszállás ellen azonban már úgy játszott a csapat, ahogyan tud. Egy percig sem volt vitás, hogy a találkozót csak ők nyerhetik meg. Már a második percben gólt értek el, és a szünetig még egyet, pedig Nappal és széllel szemben játszottak. A második játékrészben már csak az volt a kérdés, hogy hány góllal terhelik meg ellenfelük hálóját. Ezúttal Győri Sándornak is kijött a lépés és négy gólt szerzett. Csak egy találattal maradt el tőle Lángos László. A nyolcadik gólt pedig Balla József szerezte. Az ellenfél akkor sem szólhatott volna semmit sem, ha két számjegyű lett volna az eredmény. Végre kijött a lépés, az egész csapatot dicséret illeti. Jakabszállás-Lakitelek 0-8 (0-2). A következő találkozón, Lajosmizsén már nehezebb dolguk lesz a fiúknak, hiszen a második helyezett otthonába mennek. Csak remélni lehet, hogy ott is kitesznek majd magukért a srácok.

A másik megyei II. osztályú mérkőzésen a tiszaalpáriak Pálmonostorára látogattak. Ebben az osztályban sokan a hazai gárdát találják a legdurvább csapatnak. Ezúttal azonban tőlük csak egy, a vendég tiszaalpári csapatból viszont három játékost állítottak ki. Magyar Attila a vendégek edzője egy kiállítást, jogosnak tart, a másik kettőt viszont nem. A Pálmonostorából viszont még ki lehetett volna állítani, a már sárga lappal rendelkező Papp Lászlót. Horváth játékvezető azonban másként ítélt. Lelke rajta. Kár, hogy ezen a mérkőzésen a játékvezető játszotta a főszerepet. Pálmonostora-Tiszaalpár 1-0 (0-0).

A nyárlőrinciek Helvéciára látogattak. A hazai csapat játéktudásban sokkal többre képes, mint azt a táblázaton elfoglalt helye mutatja, de ezúttal sem remekeltek. Bár az első találatot ők szerezték, amit a vendégek még a szünet előtt kiegyenlítettek. A második félidőben egy gyors góllal a nyárlőrinciek maguk javára tudták fordítani a mérkőzést. Helvécia-Nyárlőrinc 1-2 (1-1).

A megyei I. osztályú Tiszakécske Kiskőrösre utazott. A találkozó esélyesei is ők voltak, legalább is táblázaton elfoglalt helyük miatt. A mérkőzésen az első gólt is ők szerezték, amit csak a találkozó hajrájában tudott kiegyenlíteni a hazai gárda. Így döntetlennel ért véget a találkozó. Kiskőrös-Tiszakécske 1-1 (0-1.