1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

A dobogónál alább nem adják

Tíz éves születésnapját ünnepelte a Zafira Dance Team. A különleges alkalomra különleges műsorral készült a Szabó Berta és Boros-Tóth Anikó által vezetett társulat.

 

Ezúttal nem csak a megszokott zenére táncoltak, a művelődési központ színháztermének színpadán. A születésnapi táncgálán musical játszotta a főszerepet. A Hairből, a Nagyidai cigányokból, és a Macskákból adtak elő részleteket, de mellette természetesen nem maradhatott el a hip-hop tánc sem. –A sztárvendégünk L.L. Junior volt, aki megkoronázta a műsorunknak a hangulatát – mondta Szabó Berta. Az elmúlt egy évtized alatt több száz fiatal megfordult nálunk. A jelenlegi csapat tagjai között sokan vannak olyanok, akik a kezdetektől velünk együtt vannak. A legfiatalabb nagycsoportos óvodás, a legidősebb pedig tizennyolc éves. Utána ugyanis a továbbtanulásuk már megakadályozza őket abban, hogy eljárjanak hozzánk. A főprofilunk a hip-hop tánc, de a mostani musical táncokat nagyon szerették a lányok, csak úgy, mint mi. Persze más táncokat is tanítunk a csoportoknak hetente két alkalommal két-két órában.

A városi rendezvényekre, ha meghívják őket, mindig elmennek. Természetesen táncversenyeken is részt vesznek, és nem is akármilyen eredménnyel. Arany, ezüst és bronzminősítéssel büszkélkedhetnek, országos és nemzetközi viszonylatban is. Legutóbb Veszprémben voltak nemzetközi táncversenyen, ahol harmadik helyet szereztek. Amint azt a két művészeti vezető elmondta, dobogónál alább nem adják. Igaz jó eredményt csak akkor lehet elérni, hogy ha komolyan veszik azt, amit csinálnak. Már pedig a Zafira Dance Team tagjai komolyan veszik a táncot. Minden bizonnyal ezért ilyen sikeresek.

A születésnapi buli után az Idősek Otthonának jótékonysági bálján is felléptek a lányok, a felvételek ott készültek. A Nagyidai cigányokból adtak elő részletet.