1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Meglepetés eredmények születtek

A meglepetések fordulójának is lehetne nevezni az elmúlt hétvégén történt megyei I. és II. osztályú labdarúgó mérkőzéseket. Két győzelem és két döntetlen született.

 

Kezdjük először a megyei I. osztályú Tiszakécskével, akik a második helyezett HÍD SC-t fogadták. Ha a papírforma is számít, akkor minden bizonnyal vendég győzelem született volna, de szerencsére a focit nem papírformára, hanem gólra játsszák. Az első félidőben kiegyensúlyozott játék folyt a pályán. Talán kis helyzeti előnyt szerzett a Tiszakécske, de az nem vezetett eredményre. A szünet után felgyorsította játékát a nagybaracskai csapat. Akadtak is helyzeteik, de két alkalommal is kihagyták a hatalmas ziccert. Ez felhozta a hazaiakat és utána ők birtokolták többet a labdát. Egy alkalommal a hálóba is betaláltak, de a játékvezető les címén nem adta meg. A mérkőzés vége felé is többet támadtak a hazaiak, de gól nem született a találkozón. Tiszakécske–Nagybaracska-Csátalja HÍD SC 0–0.

A megyei II. osztályú mérkőzések közül a Lakitelek okozta a legnagyobb meglepetést. Ők is a tabella második helyén álló csapattal, a Lajosmizsével játszottak. Szó szerint játszottak. Talán a találkozó elején kevesen fogadtak volna arra, hogy vendég győzelem fog születni, de ezúttal ők vesztettek volna. Már az első félidő közepén Hencz Viktor talált a kapuba, majd három perccel később Subicz Norbert hatalmas góllal növelte az előnyt. A második félidő elején Dóka Dániel még szépíteni tudott, de egyenlíteni már nem volt ereje a hazai csapat. Akik látták a mérkőzést, mind azt mondták, hogy nagyon jó volt a találkozó. Ez persze csak lakiteleki szempontból igaz, mert nem valószínű, hogy a lajosmizseiek is hasonlóképpen nyilatkoztak volna. Bár a jó játékot akkor is lehet produkálni, ha éppen veszít a csapat. Lajosmizse–Lakitelek 1–2 (0–2). A nyárlőrinciek sem akartak adósak maradni a jó játékkal. Már a negyedik percben a bugaciak hálójában kötött ki a labda Farkas Márk révén. A hazai csatár az első félidőben még kétszer volt eredményes, és ezzel mesterhármast ért el. A szünet után folytatódott a hazaiak lendülete. Először Ozsbáth Bence, majd ismét Farkas Márk vette be a bugaci kaput. A találkozó legjobb játékosa Kulcsár Gábor volt, aki kiváló teljesítményét egy góllal koronázta meg. Nyárlőrinc–Bugac 6–0 (3–0). Meglepetés eredmény született a Kiskunfélegyházi Vasutas–Tiszaalpár találkozón is. A hazaiak ugyanis a tabella utolsó előtti helyén tanyáznak, míg a vendégek a hatodikon. Ez alapján sima tiszaalpári győzelemnek kellett volna születni. Az első játékrész közepén Pásztor Gyula révén ők szerezték meg a vezetést, és ez maradt a félidei eredmény is. A második játékrészben hamar egyenlített a Vasutas, majd a vezetést is megszerezte. Már úgy tűnt, hogy meg tudják őrizni ezt az előnyt, de tíz perccel a mérkőzés befejezése előtt Gálfi Mihály egyenlített. Kiskunfélegyházi Vasutas–Tiszaalpár 2–2 (0–1).