1. 2024.04.25. csütörtök, Márk
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Egy győzelem, három vereség a hétvégi eredmény

Nem úgy sikerült az elmúlt hétvége a megyei I. és II. osztályban játszó környékbeli labdarúgó csapatoknak, mint ahogyan azt szerették volna. Egyedül a tiszaalpáriak hagyták el győztesként a pályát, a többiek vereséget szenvedtek.

 

A megyei I. osztályban szereplő tiszakécskeiek a listavezető otthonába, Kiskunfélegyházára utaztak. Az első félidőben felválta alakították ki helyzeteiket a csapatok, de egyik félnek sem sikerült betalálni. Fél óra elteltével a KHTK megszerezte a vezetést, egy szabadrúgást követően. A második játékrészben a tiszakécskeiek magukhoz ragadták a kezdeményezést, és először egyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték. A félidő közepén a hazaiak egyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték, nyolc perccel a találkozó befejezése előtt. Erre már nem tudtak válaszolni a vendégek, így hazai győzelem született. Ettől függetlenül a tiszakécskeieknek nem kell szégyenkezniük. Nagy iramú mérkőzésen partiban voltak ellenfelükkel. Kiskunfélegyházi HTK-Tiszakécske 3-2 (1-0)

A megyei II. osztályú csapatok közül a nyárlőrinciek is idegenbe utaztak, ők is a listavezetőhöz Városföldre. Jól indult a játék a vendégek számára, mert meg tudták állítani a hazai rohamokat, egészen egy fél órán keresztül. Akkor azonban tíz perc alatt három gólt is kaptak, amire csak eggyel tudtak válaszolni, a félidő hajrájában. A második félidőben két városföldi játékost is kiállítottak az 50. percben, de ez sem jelentett olyan előnyt, amit gólokra tudtak volna váltani a vendégek. Mindössze egy alkalommal tudtak még a hazai kapuba betalálni, amivel csak szépítettek az eredményen. Városföld-Nyárlőrinc 3-2 (3-1)

A lakitelekiek a KHTK II. csapatát fogadták, és nagyon rossz játékkal vereséget szenvedtek. Az első félidőből nem sok volt hátra, mikor vezetést szereztek a kiskunfélegyháziak. Az utolsó percben pedig még eggyel megtoldták. A szünet előtti két gól sokként érte a hazaiakat. A második játékrészben nem tudtak felpörögni, nem tudták azt a játékot nyújtani, amit egy héttel korábban Lajosmizsén nyújtottak. A helyzeteik is kimaradtak, igaz a vendégeknek is. Az eredmény nem változott a második félidőben. Lakitelek- Kiskunfélegyházi HTK II 0-2 (0-2).

Az egyetlen győzelmet a tiszaalpáriak érték el, akik hazai pályán fél tucat gólt lőttek a Jakabszállásnak. Az első félidő elején is rövid idő alatt, majd pedig a végén is két-két találatot értek el. Ezzel meg is pecsételődött a jakabszállásiak sorsa, akik az elmúlt két mérkőzéseken vereségeket szenvedtek. A második félidőben kicsit visszább vett az iramból a hazai gárda, de ennek ellenére még két alkalommal voltak eredményesek. Tiszaalpár-Jakabszállás 6-0 (4-0).