1. 2024.04.20. szombat, Konrád, Tivadar
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Sokan választották a futást május elsején

A hagyományokhoz híven május első napján bonyolították le Nyárlőrincen a Buzás János emlékfutást, ami a Fornetti Bács megyei futókörverseny egyik állomása is volt egyben. Nem csak a megyéből és a környező településekről érkeztek sportolók, de távolabbról is. Összesen százötvenen vágtak neki a különböző távoknak.

 

Ez volt már a tizenhatodik alkalom, amikor Nyárlőrincen megrendezték a Buzás János emlékfutást. Ezúttal is az egykori pedagógusról elnevezett iskola elől rajtoltak a futók különböző távokon. Az óvodások 200 métert az alsó tagozatosok ezer, a felsősök pedig háromezer métert futottak. Néhány bátor iskolás elindult a felnőtteknek szóló ötezer méteren is. A leghosszabb táv pedig tíz kilométer volt. A két hosszabb távra nevezők egyszerre indultak. Az öt kilométeresek egy, a tíz kilométeresek két kört futottak. A nyárlőrinci verseny egyik érdekessége, hogy nem csak aszfalton, vagy földúton kell futni, hanem mezőn is. Ez bár nem könnyű, de a táj és a jó levegő kárpótolja a futókat, akik közül sokan szeretik is ezt a környezetet.

Abszolút versenyben ötezer méteren elsőként Fricska Fanni (Kiskunfélegyháza), másodikként Boronkay Orsolya (Kecskemét), harmadikként pedig Csontosné Retkes Mónika (Kiskunfélegyháza) érkezett a célba. A férfiaknál első lett a ballószögi Hegedűs László, második Boronkay Péter (Kecskemét), harmadik pedig Papp István (Kiskunfélegyháza). Tíz kilométeren a nőknél első lett, Bácsmegi Boglárka (Martfű), második Juhász Ágnes (Kecskemét) harmadik, Kerekes Emese (Kecskemét). A férfiaknál Polyák Csaba nagy fölénnyel győzött, Szalóki Róbert és Molnár Mihály előtt. Mind hárman kecskemétiek.